Fagaktuelt

Hvor vanlig er svangerskapsdiabetes hos hund?

Vi er to veterinærstudenter som ønsker å undersøke forekomst av diabetes mellitus hos drektige tisper. I den forbindelse ønsker vi urinprøver fra tisper i siste halvdel av drektigheten. Da trenger vi hjelp fra dere som møter drektige tisper i deres praksis.

Vi håper at du har tid til å hjelpe oss med å få tak i kandidater til undersøkelsen. Dette kan du gjøre enten ved å ta en urinstix selv, eller ved å be eier ta kontakt med oss. Hvis eier samtykker til å delta, tilbyr vi gratis fruktosamin-måling dersom glukosuri påvises.

For eiere av drektige tisper som har bidratt med urinprøve, eller for veterinær som med eiers tillatelse har bidratt med opplysninger om en urinprøve, tilbyr vi og våre veiledere å kunne diskutere spørsmål relatert til drektighet og diabetes mellitus hos hund dersom det er ønskelig. All informasjon som samles, blir anonymisert før dataene brukes i oppgaven.

Av de eierne som har bidratt med en urinprøve til oppgaven, trekkes det ut 20 vinnere av en valpe-/fôrvekt fra Royal Canin.

Noen aktuelle kandidater?

Ta først kontakt med oss på e-post for å få tilsendt mer informasjon og en samtykkeerklæring:

  • Veterinærstudent Helene Mordt Ousland, tlf. 950 62 360, e-post: helene.mordt.ousland@nmbu.no

  • Veterinærstudent Anne Johnsgård, tlf. 951 46 993, e-post: anne.johnsgard@nmbu.no

  • Veileder, 1. amanuensis, DiplECAR Vibeke Rootwelt, tlf. 915 52 091

  • Veileder, professor Stein I. Thoresen, tlf. 952 46 766