Veterinærdagene 2022: Gjensynsgleden var stor
Mer enn 500 deltakere var samlet på Scandic Lillehammer hotell i tre dager til faglig oppdatering, møte med kolleger og hyggelige sosiale samlinger på kvelden. Mange syntes det var godt endelig å kunne møtes igjen etter to år med pandemi.
Alle foto med mindre annet er angitt: Frauke Becher
Her er bilder og kommentarer fra deltakere og utstillere om hvordan de opplevde årets arrangement. Tilbakemeldingene tyder på at det har vært en suksess!
– Jeg deltok med et ønske om å bli faglig oppdatert på aktuelle temaer innenfor de dyreartene jeg jobber med. Spesielt med tanke på dyrevelferd, nye regelverk og forskningsresultater, sier deltaker på produksjonsdyrmedisin, Line Bredli-Kraemer.
– Det var en veldig god gjennomføring, fine lokaliteter, god mat, bra underholdning, og spesielt artig å møte så mange kolleger igjen etter to år med pandemi.
Det var godt å kjenne på fellesskapsfølelsen ved å møte kolleger fra hele landet, og oppleve at veterinærene i Norge er en flott gjeng med mye kunnskap innenfor veldig mange fagfelt, fortsetter Bredli-Kraemer.
– For oss som utstiller handler det om å vise veterinærbransjen at vi ønsker å være til stede, og i år gikk vi «all in» som hovedsponsor. Vi ønsker å opprettholde kontaktene våre og knytte nye, sier Fredrik Nagel-Røkholt, salgskonsulent i Kruuse.
– Det har vært veldig hyggelig å møtes igjen, både veterinærene og de andre utstillerne. Vi kunne kanskje ønsket oss mer besøk på standen, og vil gjerne spille inn at det er viktig at både arrangørene og deltakerne er bevisste på dette. Vi er avhengige av hverandre og må jobbe sammen, fortsetter Nagel-Røkholt.
– Jeg gledet meg veldig over tema på hestemedisindelen i år, og det gjorde at forventningene mine om å få faglige impulser var ganske høye. Det var fint å høre om og utveksle erfaringer fra praktisk arbeid. Jeg fikk med meg tips og triks som jeg kommer til å bruke nå i sesongen, sier Caroline Sorknes-Haadem, foredragsholder på hestemedisin.
– Gjennomføringen syntes jeg gikk veldig fint, jeg opplevde ingen problemer, og det var god flyt og informasjon. Det er alltid utrolig hyggelig å møte kolleger, både de som jobber med helt andre ting enn meg og de som jobber innen mitt fagområde som jeg kun prater med på telefon til vanlig, fortsetter Sorknes-Haadem.
– Jeg har gledet meg til to innholdsrike, faglige og sosiale dager nå som det endelig er mulig å møtes fysisk igjen etter to år med digitale møter, sier Cornelia Örtenwall, student og deltaker på smådyrmedisin.
– Gjennomføringen har vært helt fantastisk! Utrolig hyggelig å se så mange kjente folk igjen og stifte noen nye bekjentskaper! En Ros til alle involverte i Veterinærforeningen og Meetings for et flott arrangement med meget god flyt! understreker Örtenwall.
– Forventningene til Veterinærdagene er alltid godt faglig påfyll, og gjerne noen nye innfallsvinkler på problemstillinger vi står overfor i hverdagen. Det er fint å samles og få innblikk i hva kolleger over hele landet er opptatt av. Spesielt interessant er det når det deles erfaringer, og aller helst praktiske eksempler fra utfordringer i felt, sier Ingrid Repstad Jensen, digital deltaker på akvamedisin.
– Det var ingen problemer med det tekniske. Det er fint at det er mulig å følge konferansen digitalt for oss som bor langt unna.
Psykisk helse og Kollegahjelpen
Dette var stikkordene for to av innleggene under tillitsvalgtkurset. Først gjennomgikk veterinær og stipendiat Helene Seljenes Dalum hvilke funn som er gjort til nå i NORVET-prosjektet, som skal undersøke arbeid, trivsel og psykisk helse blant veterinærer. Deretter presenterte Einar Rudi, leder for Kollegahjelpen, hva dette tilbudet i regi av Veterinærforeningen omfatter. Kollegahjelpen består av fem frivillige som stiller opp som samtalepartnere for sine veterinærkolleger.
Tre priser delt ut under Veterinærdagene
De to prisene for beste stand gikk til Mattilsynet og Royal Canin Norge. Jan Andersen mottok hederspris for sin 50-årige innsats for norske veterinærer.
Mange utstillere hadde gode stands og det var derfor krevende å velge ut årets vinnere. Juryen besto av Jo Bruheim, Aina Skaug Nilsen og Steinar Tessem.
Årets hederspris
Årets hederspris går til Jan Andersen som har vært en del av det veterinære fellesskapet i 50 år.
Han har bidratt i stor grad til utviklingen av veterinærmedisinen i disse årene. Både gjennom tilrettelegging for tilgang på legemidler og fôr, ID-merking, en moderne utstyrspark, kompetanseheving og generelt i profesjonalisering av veterinærenes arbeidshverdag i klinisk praksis.
I tillegg har Jan Andersen vært en trofast deltaker på alle fagkurs og Veterinærdager og derved bidratt til å gjøre disse arrangementene enda mer relevante for medlemmene i Veterinærforeningen. På vegne av Den norske veterinærforening og alle medlemmene tildeles årets hederspris til Jan Andersen.
Deltagerbildet
Takk til Kay Roger Fjellsøy for bildet han tok under Veterinærdagene og sendte inn til redaksjonen.