Nytt fra Veterinærforeningen
Ny generalsekretær på plass i Veterinærforeningen
Christine Meling begynner som generalsekretær i Veterinærforeningen 16. september. Hun overtar etter fungerende generalsekretær Christian Tengs.
Meling er utdannet statsviter og kommer fra stillingen som assisterende generalsekretær og leder for samfunnspolitikk i Akademikerne, der Veterinærforeningen er en av 13 medlemsforeninger. Hun har bred erfaring fra akademia, politikk og organisasjonslivet. Hun var tidligere avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og har jobbet i Fornybar Norge, organisasjonen for energinæringen.
– Gjennom Akademikerne har jeg blitt godt kjent med Veterinærforeningen og veterinærenes viktige samfunnsoppdrag og -bidrag. Jeg ser frem til å jobbe for gode vilkår for veterinærene. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med styret, tillitsvalgte og mine nye kollegaer i sekretariatet. Sammen skal vi jobbe for å videreutvikle Veterinærforeningen som en fremoverlent og samlende organisasjon hvor medlemmene opplever at deres interesser blir ivaretatt, sier Christine Meling.
– Sentralstyret er veldig fornøyd med å få Christine Meling som ny generalsekretær i foreningen vår. Christine har kunnskapen, kompetansen og erfaringen vi mener er viktig for å videreutvikle sekretariatet, og støtte sentralstyret i Veterinærforeningen til beste for medlemmene, sier president David Persson.
I perioden frem til Christine Meling tiltrer, vil Christian Tengs fungere som generalsekretær og deretter fortsette i sin stilling som organisasjons- og forhandlingssjef.
Kilde: Pressemelding sendt ut av Veterinærforeningen 14. juni 2024.
Jordbruksoppgjøret:
Regjeringen forstår utfordringen med veterinærdekning
16. mai ble Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag enige med staten om en jordbruksavtale for 2025. I jordbruksavtalen forhandles også tilskudd til veterinærreiser.
– I jordbruksoppgjøret er flere av satsene på tilskudd til veterinærreiser økt betraktelig. Landbruks- og matminister Geir Pollestad viser gjennom dette at han forstår utfordringene med veterinærdekning i hele landet og at regjeringen tar grep i forhold til Hurdalsplattformen. Denne økningen er svært viktig for å opprettholde god dyrehelse og -velferd i distriktene, sier president i Veterinærforeningen, David Persson.
Tilskudd til veterinærreiser er ment å jevne ut utgifter koblet til geografiske ulikheter i produksjonskostnader og inntektsmuligheter. Målgruppen er produsenter som benytter seg av veterinærtjenester til husdyr. Tilskuddet utbetales per reise og er direkte knyttet til reisekostnadene veterinæren har. – Reisetilskuddet er et viktig bidrag til å sikre landbrukspolitikkens overordnede mål om god dyrehelse, dyrevelferd, trygg mat og landbruk over hele landet, sier Persson.
Følgende endringer vil gjelde fra 01.01.2025:
Økt båtsats for privat skyssbåt fra 59 til 107 kroner per km.
Økt tilskuddstak ved bruk av kommersiell transporttjeneste fra 110 til 230 kroner per km.
Økt tilskuddstak for fakturerte oppstarts- og ventetidskostnader per reise ved bruk av kommersiell transporttjeneste fra 2 000 til 4 000 kroner.
Økt sats for reise- og ventetidstilskudd per time ved bruk av kommersiell transporttjeneste fra 450 til 750 kroner.
Kilde: Veterinærforeningens nettside, 23. mai