Nyheter

Nytt fra Veterinærforeningen

Ny generalsekretær på plass i Veterinærforeningen

– Jeg ser frem til å jobbe for gode vilkår for veterinærene, sier nytilsatt generalsekretær Christine Meling.

Christine Meling begynner som generalsekretær i Veterinærforeningen 16. september. Hun overtar etter fungerende generalsekretær Christian Tengs.

Meling er utdannet statsviter og kommer fra stillingen som assisterende generalsekretær og leder for samfunnspolitikk i Akademikerne, der Veterinærforeningen er en av 13 medlemsforeninger. Hun har bred erfaring fra akademia, politikk og organisasjonslivet. Hun var tidligere avdelingsdirektør i Kunnskapsdepartementet og har jobbet i Fornybar Norge, organisasjonen for energinæringen.

– Gjennom Akademikerne har jeg blitt godt kjent med Veterinærforeningen og veterinærenes viktige samfunnsoppdrag og -bidrag. Jeg ser frem til å jobbe for gode vilkår for veterinærene. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med styret, tillitsvalgte og mine nye kollegaer i sekretariatet. Sammen skal vi jobbe for å videreutvikle Veterinærforeningen som en fremoverlent og samlende organisasjon hvor medlemmene opplever at deres interesser blir ivaretatt, sier Christine Meling.

– Sentralstyret er veldig fornøyd med å få Christine Meling som ny generalsekretær i foreningen vår. Christine har kunnskapen, kompetansen og erfaringen vi mener er viktig for å videreutvikle sekretariatet, og støtte sentralstyret i Veterinærforeningen til beste for medlemmene, sier president David Persson.

I perioden frem til Christine Meling tiltrer, vil Christian Tengs fungere som generalsekretær og deretter fortsette i sin stilling som organisasjons- og forhandlingssjef.

Kilde: Pressemelding sendt ut av Veterinærforeningen 14. juni 2024.

Jordbruksoppgjøret:

Regjeringen forstår utfordringen med veterinærdekning

16. mai ble Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag enige med staten om en jordbruksavtale for 2025. I jordbruksavtalen forhandles også tilskudd til veterinærreiser.

– I jordbruksoppgjøret er flere av satsene på tilskudd til veterinærreiser økt betraktelig. Landbruks- og matminister Geir Pollestad viser gjennom dette at han forstår utfordringene med veterinærdekning i hele landet og at regjeringen tar grep i forhold til Hurdalsplattformen. Denne økningen er svært viktig for å opprettholde god dyrehelse og    -velferd i distriktene, sier president i Veterinærforeningen, David Persson.

Tilskudd til veterinærreiser er ment å jevne ut utgifter koblet til geografiske ulikheter i produksjonskostnader og inntektsmuligheter. Målgruppen er produsenter som benytter seg av veterinærtjenester til husdyr. Tilskuddet utbetales per reise og er direkte knyttet til reisekostnadene veterinæren har. – Reisetilskuddet er et viktig bidrag til å sikre landbrukspolitikkens overordnede mål om god dyrehelse, dyrevelferd, trygg mat og landbruk over hele landet, sier Persson.

Følgende endringer vil gjelde fra 01.01.2025:

  • Økt båtsats for privat skyssbåt fra 59 til 107 kroner per km.

  • Økt tilskuddstak ved bruk av kommersiell transporttjeneste fra 110 til 230 kroner per km.

  • Økt tilskuddstak for fakturerte oppstarts- og ventetidskostnader per reise ved bruk av kommersiell transporttjeneste fra 2 000 til 4 000 kroner.

  • Økt sats for reise- og ventetidstilskudd per time ved bruk av kommersiell transporttjeneste fra 450 til 750 kroner.

Kilde: Veterinærforeningens nettside, 23. mai