Yrke og organisasjon

Veterinærdagene 2024 i Bergen – årets event for veterinærer!

Årets mest etterlengtede begivenhet for veterinærer nærmer seg. Under Veterinærdagene 13. til 15. mars i Bergen vil dyrevelferd være i fokus. Det blir mulighet for å oppdatere seg på det nyeste innen veterinærmedisin og møte gamle kjente eller knytte nye kontakter. Ikke gå glipp av dette!

Frauke Becher

Kommunikasjonssjef

Den norske veterinærforening

Vel møtt til Veterinærdagene 2024 på Quality Hotell Edvard Grieg i Bergen.

Her er høydepunktene:

Landbruks- og matminister Geir Pollestad holder åpningsinnlegget på Veterinærdagene.

Foto: Torbjørn Tandberg

Tillitsvalgtkurs

Tradisjonen tro blir det tillitsvalgtkurs dagen før selve fagprogrammet. I år blir det en gjennomgang av pensjon, medlemsfordeler (blant annet ny bankavtale med Handelsbanken) og det forestående sentrale lønnsoppgjøret og økonomiske vurderinger.

Dyrevelferdsår 2024: Inspirerende åpning

Veterinærdagene starter med en panelrunde for å markere Veterinærforeningens dyrevelferdsår 2024. Landbruks- og matminister Geir Pollestad vil stå for åpningsseremonien og deltakerne kan forvente engasjerende diskusjoner om dyrevelferd og dens betydning.

Faglig program

Det faglige programmet er delt inn i fem seksjoner, hver med nøye utvalgte temaer:

  • Akva: Fiskehelse og velferd i fokus
    Kurset gir praktiske tiltak for å forbedre fiskens helse og velferd i felt. Temaer inkluderer miljøberikelser, journalføring og ultralyd for kartlegging av fiskens hjertehelse.

  • Hest: Ekspertpanel og essensielle temaer som tannhelse, kolikk, sårbehandling og håndtering av ”tjukke ponnier”.

  • Smådyr: Klinisk patologi er nyttig og gøy i klinikkhverdagen, men det kan være tungt å lære seg. Kurset tar for seg sykdomsbasert tilnærming og du vil få innsikt og kunnskap som du kan bruke i din klinikkhverdag. Det blir også et eget tema om dyrevelferd og ekstreme avlstrekk.

  • Felles program for produksjonsdyr og samfunnsmedisin dag 1: Aktuelle problemstillinger rundt afrikansk svinepest.

  • Produksjonsdyr dag 2: Dyrevelferd – en grundig innføring i de største velferdsutfordringene hos forskjellige produksjonsdyrarter.

  • Samfunnsmedisin dag 2: Samfunnsøkonomiske konsekvenser dersom afrikansk svinepest kommer til Norge.

Festmiddag og prisutdeling

Veterinærdagene avsluttes med en festmiddag der det for første gang vil bli utdelt prisen for årets veterinær. Det blir anledning til å feire suksesser og knytte bånd med kolleger.

Dyrevelferd: Før nå og i framtida

Torsdag 14. mars er Pensjonistforeningen i Veterinærforeningen (DNV-P) ansvarlig for innlegg og debatt om dyrevelferd i ulike dyrearter, både hva som har vært gjort tidligere, hva som gjøres nå og dyrevelferd i fremtiden.

Veterinærdagene 2024 i Bergen tilbyr både faglig innsikt og en sosial arena der erfaringsutveksling og nettverksbygging er vektlagt. Dette arrangementet er en unik mulighet for veterinærer å dykke ned i siste nytt innen sine fagfelt, styrke erfaringene sine og samtidig markere et felles engasjement for dyrehelse- og velferd.

Det vil fortsatt være mulig å melde seg på dersom det er ledig kapasitet.

Påmelding skjer på vetdagene.no