Nytt fra Smådyrpraktiserende veterinærers forening
Smådyrpraktiserende veterinærers forening Varamedlem i styret
Sørget for oppdatering på luftveislidelser
Årets SVF-høydepunkt, høstkurset, handlet om akutte og kroniske sykdommer i brysthule og luftveier. Forelesninger på et høyt faglig nivå, praktiske øvelser og et fengende sosialt opplegg gjorde høstkurset til en verdifull opplevelse.
Nytt av året var en praktisk, parallell del til forelesningene, der deltakerne fikk øve på teorien ved hjelp av ultralydmaskiner, utlånt fra Jan F. Andersen og Mindvet.
Thomas Øyo fra Minde Dyreklinikk og Liva Ihle Vatne fra EMPET Nydalen Dyresykehus var instruktører på den praktiske delen, sammen med kursforeleser første dag, Julie Hamilton-Elliott.
Hamilton-Elliott er spesialist i veterinær kardiologi, leder kardiologiavdelingen ved Northern Ireland Veterinary Specialists og foreleser i kardiologi ved University College Dublin. Hun gjennomgikk grundig temaer som aortatrombose hos katt, dyspné, kollaps, EKG og hjertesvikt.
Etter en innholdsrik dag var det tradisjonen tro sosialt samvær for deltakere og utstillere på kvelden, med quiz, underholdning, mat og premier.
Scott Kilpatrick overtok stafettproben dagen etter. Med god humor og en jordnær tilnærming foreleste han om sykdommer i nesehule, larynks, trakea, bronkier hos katt og nedre luftveier hos hund. Kilpatrick er spesialist i smådyr indremedisin, og jobber til daglig i Canada ved West Coast Animal Veterinary Emergency Specialty (WAVES) Hospital. I tillegg brenner han for nettsiden Veterinary Thought Exchange, vtx cpd.co, som han driver sammen med veterinærkollegaer. Kanalen tilbyr kontinuerlig faglig utvikling gjennom kurs, webinar, rådgivning og podkast. Ta en titt.
Årsmøtet i SVF ble holdt etter at forelesningene var ferdig. Vi forsøker å gjøre det så kort og interessant som mulig, i håp om at flest mulig ønsker å delta. Vi oppfordrer deg som medlem til å bruke den korte tiden det tar til å få et innsyn i hva vi gjør for deg og dine kollegaer. I år ble Cornelia Örtenwall og Hanne Herstad valgt inn som nye styremedlemmer. Ine Sund, som har vært i styret noen år, ble valgt inn som varamedlem. Referat fra årsmøtet er lagt ut på vetnett.no.
På kvelden var det klart for festmiddag i ekte oktoberfeststil. Som vanlig var kursdeltakerne enestående på utkledningsfronten! Det var lederhosen og fargerike dirndler så langt øyet kunne se og festlokalet var pyntet til ekte oktoberfest. Takk for at dere er med på å gjøre disse tilstelningene så artige og gjennomførte! Det er fint og verdifullt å kunne samles til uhøytidelig moro og fest, og glede oss sammen!
Norsk dyrepleier- og assistentforening (NDAF) delte ut to priser under festmiddagen. Den første, «Årets Dyrepleier», er en gjev pris der mange nominasjoner sendes inn. Prisen, en flott byste og et utdanningsstipend, gikk til dyrepleier Rebecca Weng ved EMPET Røa Dyreklinikk.
Den andre prisen, «Årets Arbeidsplass», er ny. NDAF håper å kunne dele ut denne hvert år fremover. Vinneren viste seg å være Wengs arbeidsplass, EMPET Røa Dyreklinikk, som dermed gjorde rent bord denne kvelden. SVF gratulerer begge, og oppfordrer dere til å sende inn mange nominasjoner neste år.
For å kunne gjennomføre kursene våre, er vi helt avhengige av utstillere som ønsker å delta og vise frem sine produkter og opplyse oss om siste nytt. Og for å gjøre stas på våre utstillere, har SVF hvert år en uhøytidelig kåring av «beste stand». I år gikk prisen til Dechra Specific som kreativt hadde laget sin stand om til en pølsebod. De bød på god stemning, nyttig informasjon og velsmakende pølser, både på dagtid og som avslutningsmat på oktoberfesten. Tusen takk til dere og resten av utstillerne for fine bidrag på årets høstkurs.
Da vi i SVF ønsker å bidra til sosiale og hyggelige treff for våre kollegaer, er høstkurset en slik gylden anledning. I år utsatte vi derfor starten på forelesningene siste dag, slik at alle kunne få med seg både festen og morgenforelesningene til Kilpatrick siste dag om sykdommer i pleura. Vi håper vi lyktes med den nye tilpasningen.
Siste foreleser var Felipe Márquez Grados, europeisk veterinær spesialist i anestesi og analgesi og leder for anestesiavdelingen ved Wear Referrals i Bradbury, England. Hans forelesninger omfattet anestesi og sedering av pasienter med luftveis- og hjertesykdommer og BOAS.
Planlegging av kurs for 2025 og 2026 er allerede i gang. Vi hører gjerne fra deg om du har ønsker for kurstema, forelesere eller lokaler. Veien er kort fra deg og til oss som jobber for alle smådyrveterinærer i SVF. Vi tar imot alle innspill med åpne armer og ønsker flere henvendelser. Vi jobber for din hverdag, for dine behov og vilkår, og vi er avhengig av tilbakemeldinger for å gjøre en best mulig jobb for deg og dine kollegaer.
Vi inviterer deg til å delta på Veterinærdagene 13.-14.mars 2025 og neste års høstkurs. Vel møtt!