Yrke og organisasjon

Inspirerende karrieredag for 250 veterinær- og dyrepleierstudenter

11. september ble «Karrieredagen 2024» avholdt på NMBU Veterinærhøgskolen på Ås i regi av Veterinærforeningen, studentene i Veterinærforeningen (DNV-S), Norsk dyrepleier- og assistentforening (NDAF) og NMBU Veterinærhøgskolen.

Kristin Lein

På vegne av Den norske veterinærforenings studentforening, Karrieredagkomiteen 2024

Mange studenter møtte opp denne dagen og fylte auditorium Hippocampus for å snakke med sponsorer som stilte på stand

Lars-Amund Skari holder sitt foredrag om stordyrpraksis.

Amalie Juul, troppssjef i Forvarets sanitetsregiment, tar med glede imot premie for beste stand fra Kristin Lein.

Her er deler av det nye styret i Veterinærforeningens studentforening f.h. Fredrik Sørensen Lindeman, Tora Køste, Kristin Lein og Andrine Solli. Alle disse studerer ved NMBU Veterinærhøgskolen. Lengst til venstre er president David Persson.

Dette var en mulighet for både veterinær- og dyrepleierstudenter til å bli kjent med flere spennende karrieremuligheter.

Bakgrunnen for karrieredagen er et ønske om å lage et samlingspunkt for studenter og bedrifter som trenger veterinærer og dyrepleiere. Autorisasjon som dyrehelsepersonell gir utallige muligheter, og alle disse mulighetene må komme frem. En dag som dette legger til rette for at alle nysgjerrige studenter kan bli kjent med mulige arbeidsgivere. Til gjengjeld kan bedrifter selv promotere sine interesser og starte rekruttering gjennom stands, samtaler og foredrag.

Etter en pause på grunn av koronapandemien, ble opplegget gjenopptatt i fjor med stor suksess. Det gode oppmøtet den gangen skapte et solid grunnlag for å videreføre suksessen i år. Med rundt 250 studenter som deltok og besøkte sponsorer på stand, samt et innholdsrikt og variert program, er vi svært tilfredse med resultatet.

Hovedbygget ved Veterinærhøgskolen var fylt av engasjerte studenter og sponsorer fra lunsj og godt ut over ettermiddagen. Dagen ble innledet med en velkomsttale av DNV-S og Veterinærforeningens sittende president, David Persson. Programmet fikk en pangstart med Lars-Amund Skaris foredrag om egen stordyrpraksis på Hadeland, foran et fullstappet auditorium. Skari ga et solid innblikk i livet som stordyrveterinær, og understreket også viktigheten av en god balanse mellom jobb og fritid. Dette er et budskap mange kan dra nytte av, spesielt ved oppstarten av arbeidslivet med sine travle dager.

Neste i ilden var kaptein Amalie Moen, troppssjef i veterinærgruppen i Forsvarets sanitetsregiment. I tillegg til å hente hjem seieren for beste stand, holdt hun et inspirerende foredrag om en litt mer skremmende og ukjent vei som veterinær i uniform. Heldigvis var Amalie alt bortsett fra skremmende, og svært mange ville snakke med henne etter foredraget.

Linda Kolbak Stenbak fortalte om fagmiljøet innenfor hestepraksis. Hun poengterte at du ikke trenger å vite hva du ønsker å drive med rett etter videregående. Etterutdanning er alltid en mulighet. Og ikke minst at hest ikke er så skummelt som mange kanskje tror.

Programmet rullet videre med Anna Jacobsen Berg fra legemiddelfirmaet Zoetis. Det er lett å glemme at ikke alle jobber må involvere dyr, men like mye kontakt med mennesker og videreutvikling av et viktig fagfelt i vårt framtidige yrke, nemlig farmakologi.

Cia Dunstrøm fra EMPET underholdt med et annerledes foredrag fylt av humoristiske innspill. De fleste har fra tidlig i studiet en tanke om livet som kliniker på en smådyrklinikk, men hvordan skal du egentlig komme dit? Svaret på hva en mulig arbeidsgiver ser etter var budskapet til Cia. Jeg, sammen med mange andre, ble veldig lettet over å høre at det meste ordner seg dersom du er en hyggelig person!

Siste foredragsholder var Hannah Sæterås Bjerke fra Aqua Kompetanse, som til tross for flyforsinkelse deltok digitalt på storskjerm i auditorium Hippocampus. Hun fortalte om sitt eventyr innen akvasektoren. Selv med eksempler på opp- og nedturer og en tabbe til eller fra, fikk hun frem det fine med denne sektoren. Budskapet om nytten av dyktige veterinærer ble spredt, i en sektor som ikke alltid fortjener det dårlige omdømmet media har gitt, ifølge foredragsholder.

På vegne av karrieredagkomitéen, DNV-S, Veterinærforeningen og NDAF takker vi sponsorer, foredragsholdere og studenter som møtte opp denne dagen. Hovedmålet for årets karrieredag var å markere bredden i fagfeltet, og belyse de retningene som ikke er like åpenbare for alle. I en hektisk studenthverdag er det fint med avbrekk, og spesielt inspirasjon til framtidens muligheter. Det er viktig å huske at innsatsen som legges ned i studiet fører mot mange mulige spennende mål.

Dagen ble avsluttet med årsmøte til DNV-S etterfulgt av pizzaservering. Her ble det valgt inn et nytt styre for året 2024-2025. Jeg vil takke det avtroppende styret for sin innsats, og har troen på et nytt år med masse engasjement. Vi ser fram til nye utfordringer og ikke minst like gode arrangementer neste år, med internasjonalt fagseminar som nærmer seg med stormskritt!