Yrke og organisasjon

Flott og verdig bygg

– Vi har ventet lenge på at Veterinærhøgskolen endelig kom på plass i nye og fremtidsrettede lokaler på Ås. Dette kommer til å bli meget bra for norsk veterinærstand, Veterinærhøgskolen, ansatte og studenter. De har fått et utrolig flott og verdig bygg som de nå kan vokse i, sier leder for Smådyrpraktiserende veterinærers forening, Hilde Røssland.

– På vegne av veterinærstanden er jeg glad for at Veterinærhøgskolen og studentene endelig er på plass, sier leder for Smådyrpraktiserende veterinærers forening, Hilde Røssland.

– På vegne av Veterinærhøgskolen gleder vi oss over at de nå er på plass, og bygget byr på mange spennende muligheter. Flinke veterinærer jobber allerede på skolen og med større lokaler åpner det forhåpentligvis muligheter for å trekke til seg flere dyktige kollegaer, sier Hilde, som mener dette er et stort løft for den norske veterinærstanden.

Standard

– Dyresykehuset - smådyr har moderne operasjonssaler og de beste oppstallings- oppfølgings- og opptreningsmulighetene. Dette vil sette en standard for hvilke muligheter studentene får på lærestedet til både undervisning og forskning, sier Hilde.

– For studentene vil det være en stolthet å tilhøre en utdanning med slike lokaliteter.

Henvisningssykehus

Dyresykehuset – smådyr er primært et henvisningssykehus og skal i mindre grad drive med poliklinikk.

– Målet må være å få til en operativ og aktiv henvisningspraksis. Vi håper pasientmengden blir som planlagt og vil fungere bra, slik at studentene kan lære mye i kontakt med henvisningspasienter, sier Hilde.

Spente på tjenestetilbudet

– Mitt inntrykk er at smådyrveterinærene i Norge, inkludert meg selv, er spente på hva Veterinærhøgskolen kan tilby av tjenester. Alle er enige om at det var på tide at skolen ble oppgradert med det nyeste av veterinærmedisinsk utstyr. Vi unner alle på Veterinærhøgskolen sitt nye tilholdssted og håper det vil borge for utdanning av godt kvalifiserte veterinærer, sier Hilde.

– Veterinærhøgskolen og studentene får et kompetansesenter med de ressursene (henvisningspasientene) vi bringer inn. Jeg håper skolen vil videreutvikle henvisningspraksisen med spennende kasus fra nær og fjern både for ansatte og studenter. Som sykehus må de promotere hva de kan tilby av tjenester og inspirere kolleger over hele landet til å henvise pasienter. Personlig tror jeg dette kommer til å fungere meget bra.

Viktig rolle

Hilde er glad for at myndighetene bevilget ni milliarder kroner til den nye Veterinærbygningen.

– I lys av det som skjer med pandemier og dyrehelse, har veterinærene en viktig rolle også innen forskning. Vi ser at veterinærer deltar aktivt i å håndtere situasjoner som oppstår og å fremskaffe kunnskap om årsakssammenhenger. Se bare på de nye virusvariantene som følge av koronapandemien, understreker Hilde Røssland til slutt.