Nytt fra Smådyrpraktiserende veterinærers forening
Da er 2021 godt i gang, og det er arbeidet i SVF også, selv om styremøtene for det meste begrenses til digital kontakt. På høstkurset vårt i november 2020, som fikk gode tilbakemeldinger fra både kommuneoverlegen og kursdeltakerne, ble årsmøtet og valg på nytt styre avholdt. Vi kan ikke påstå at valgdeltakelsen var like stor som i presidentvalget i USA samme uke, eller at det var like spennende, men gledelig var det at styremedlemmene fra 2020 fortsetter i sine verv, med Hilde Røssland i spissen. Sigbjørn Storli ble valgt som ny desisor.
Vi er nå i full gang med å planlegge kurs for 2021 og 2022. Vi håper å få gjennomført våre årlige gratiskurs for deg som SVF-medlem, og på agendaen i år står kurs om BOAS og forgiftninger. Tips oss om det er flere emner du ønsker å lære mer om! Vi er bare én e-post unna!
I fjor hadde vi en vellykket kampanje om hold av kaniner som førte til en god økning i medlemstall og et stort engasjement blant dere. I år vil vi ha to kampanjer, en om HMS for gravide i smådyrpraksis og en om antibiotikabruk og antibiotikaresistens. Dette er viktige tema som vi håper og tror vil engasjere mye. Følg med på oppdateringer på vår facebookside.
I en tid med tøffe produksjonsprioriteringer og bruk av ressurser i legemiddelbransjen, har det vært vanskelig, som de fleste antakelig har erfart, å få tak i enkelte legemidler til dyr. Vi ønsker å minne om at VETLIS (Veterinærmedisinsk Legemiddelinformasjonssenter, vetlis.no) er en verdifull, kostnadsfri ressurs du kan benytte til å få produsentnøytral informasjon om bruk av legemidler til dyr.
Hobbyhøns/hobbyfjørfe
Har du som smådyrveterinær fått spørsmål om en syk eller skadet hobbyhøne, og kanskje stivnet litt i mangel på kunnskap og nummeret til nærmeste produksjonsdyrveterinær? Vi ser at hobbyhøns faller litt mellom to stoler, og at dette bidrar til dyrevelferdsmessige utfordringer. De som har hobbyhøns, betrakter disse som sine kjæledyr på samme måte som hund og katt, og har antakelig også et sterkere forhold til og forventning om hjelp av en smådyrveterinær enn en stordyrpraktiker.
Vi i SVF har blitt bedt om å se på saken, og vi søker i den anledning etter kolleger som kan bidra med kunnskap om emnet, enten i form av skriftlig eller muntlig materiale i en kampanje lik den vi hadde om kaninen, eller som kontaktperson som kan svare på spørsmål.
Vi håper å høre fra deg.
Send gjerne tips og saker til meg.
Har du tips eller saker om smådyrstoff til Veterinærtidsskriftet? Da vil jeg gjerne høre fra deg. Jeg heter Aina Holand og er varamedlem i SVF-styret. Jeg har fått ansvaret for å skaffe smådyrstoff til tidsskriftet.
Til daglig jobber jeg nå som smådyrveterinær ved EMPET Storo etter å ha vært ansatt ved flere smådyrklinikker på Østlandet og Vestlandet siden jeg ble uteksaminert fra NMBU Veterinærhøgskolen (NVH) i 2011.
Send dine tips og tekster til Aina Holand ainaholand@hotmail.com