Vellykket digital versjon av veterinærstudentenes fagseminar
Årets store begivenhet i DNVs studentforening (DNV-S) er vårt arrangement Internasjonalt Fagseminar.
Leder DNVs studentforening (DNV-S)
Siden 2016 har veterinærstudenter både i innland og utland møttes den første helgen i mars i en av de byene i Europa der DNV-S har en lokalklubb. Presset sammen på to intensive døgn har helgen blitt fylt med både gode, faglige foredrag om ulike temaer, samt staselig middag og fest - eller nettverks- bygging som det heter på fint. Det å skape en felles arena for å møte norske veterinær- studenter fra ulike utdanningsinstitusjoner var tanken som gjorde at Internasjonalt Fagseminar først startet.
Akkurat det å møte folk har vært lite aktuelt den siste tiden. I mars i fjor var vi i Kosice i Slovakia, og det er nå rart å tenke på at det da føltes helt normalt å håndhilse eller klemme hverandre. Da vi reiste hjem fra Slovakia, havnet vi plutselig i karantene. Vi trodde at etter påske ville vel alt være normalt igjen. Tenk om vi hadde visst da hva vi hadde i vente!
Vår og sommer både kom og gikk, og vi hadde lenge forhåpninger om å kunne avholde 2021-årets fagseminar i Warszawa som planlagt. Det var først en god stund utpå høsten vi innså at vi nok måtte tenke oss om: 2021-versjonen måtte bli avholdt digitalt!
Lørdag 6. mars brakte det endelig løs i et rigget studio på Thon Hotel Opera i Oslo, med livestreaming ut til de 200 som sikret seg billett. Tema for årets seminar var «På vakt», da det å plutselig stå med ansvar alene er noe vi vet mange studenter tenker på med skrekkblandet fryd. De inviterte talerne hadde blitt håndplukket for sin gode kompetanse og formidlingsevne. Med en talerliste på steroider, teknikker og flotte premier, følte vi at vi hadde gjort hva vi kunne for at Internasjonalt Fagseminar pandemi-versjon skulle bli så bra som mulig.
Lørdagen startet med et engasjerende innlegg om den kommunale veterinærvakten av Torill Moseng. Svein Bakke fortsatte med en grundig gjennomgang av og mange gode tips om hvordan ta seg av en hest med kolikk. Etter lunsj tok Susanna Solbak over stafettpinnen med et meget spennende og lærerikt innlegg om triage og håndtering av akutte smådyrpasienter. Dagen ble avsluttet med Helen Øvregaard sitt foredrag om kommunikasjon med eiere. Det var tydelig et tema som ble satt pris på fra publikum som hadde både mange og gode spørsmål!
Søndagen startet med Trond Braseth som tok for seg utfordringen å forelese om de mange akutte tilstander du kan møte på vakt i produksjonsdyrpraksis. Vi setter stor pris på at Trond deler kunnskapen og erfaringen sin, og at han har takket ja til å delta på Internasjonalt Fagseminar hele fire ganger. Har vi dårlig fantasi? Neppe - men hvorfor endre på et vinnerkonsept?
Etter lunsj hadde vi fortsatt tre gode foredrag å glede oss til. Først ut var Oddvar Enerstvedt som holdt en meget god gjennomgang av sårbehandling av hest. Etter de mange gode stalltipsene fra Oddvar, foreleste Hege Brun-Hansen om hematologi og hvordan tolke blodprøvesvar – en gjennomgang som ble satt stor pris på både av studenter tidlig og sent i studieløpet. Helgen ble avsluttet med at Elisabeth Blom fortalte om sin spennende hverdag på klinikken sin hvor hun har spesialisert seg på behandling av eksotiske dyr.
Den gode gjengen som ligger bak all planlegging i forbindelse med årets arrangement fortjener mye takknemlighet og en stor applaus! Det ligger mange timer med planleggingsmøter, e-poster og telefonsamtaler bak dette arrangementet. Uten arbeidet til Ida Lillebø Karlsen, Magnus Mæhle, Kaja Øvregaard, Elise Svalheim Lehne, Inger-Lise Sande, Andrea Kjøniksen Moen, Victoria Kobbervik og Silje Mørk ville vi ikke kunnet se tilbake på enda et vellykket Internasjonalt Fagseminar! Tusen takk for innsatsen!
Tradisjon tro ble det i forbindelse med avslutningen av seminaret avslørt i hvilken by Internasjonalt Fagseminar skal holdes neste år. Vi storgleder oss til å se dere igjen 5.–6. mars 2022 i... (trommevirvel) WROCLAW!
Med en fortsatt heldigital studiehverdag for majoriteten av alle studentmedlemmer prøver vi i DNV-S å holde koken oppe med digitale temakvelder. Selv om internett svømmer over av spennende webinarer, har interessen vært svært god. Vi håper at det gir en følelse av felleskap og tilhørighet, i en tid med mye fysisk isolasjon.
Nå som Internasjonalt Fagseminar er over for i år, har styret i studentforeningen startet planleggingen av Veterinære Karrieredager 2021. Vi er fortsatt helt i begynnelsen av planleggingen, men hvis du føler du trenger en inspirasjonsboost og ønsker å høre mer om de mange mulighetene veterinærutdannelsen gir, ber vi deg holde av slutten av uke 32. Som vanlig mottas alle forslag om programinnhold med stor takk! Husk også at du som studentmedlem er hjertelig velkommen og får en særdeles god studentrabatt på Veterinærdagene 27.-28. mai!