Veterinærdagene 2024

Veterinærdagene 2024 ble en suksess

Tekst og foto:
Frauke Becher

Kommunikasjonssjef

Den norske veterinærforening

De 480 påmeldte deltakerne og 47 utstillerfirmaene var samlet under Veterinærdagene 13.- 15. mars i Bergen til faglig påfyll både gjennom foredrag i de fem parallelle seksjonene og i samtaler med utstillere i pausene. I tillegg ble det mange muligheten til samtaler med nye og gamle kolleger. Dyrevelferd var i fokus i alle seksjoner i forbindelse med foreningens dyrevelferdsår. Det var god stemning fra begynnelse til slutt og vi takker alle både deltakere, programkomiteer og utstillere for fantastiske dager i Bergen.

Tradisjonen tro ble det holdt tillitsvalgtkurs i forkant av Veterinærdagene. Totalt 70 tillitsvalgte var samlet, og det ble servert en deilig marsipankake med påskriften «Takk for innsatsen» som hovedtillitsvalgt i Mattilsynet, Bjørnar W. Jakobsen fikk æren av å skjære det første stykket av.

Veterinærdagene startet med en god panelsamtale, moderert av Lene Bergmann fra kommunikasjonsbyrået Mannheimer, der særforeningene la frem sitt arbeid med dyrevelferd. Det ble også diskutert hvordan veterinærer skal håndtere etiske dilemmaer relatert til dyrevelferd. Konklusjonen etter panelsamtalen var at vi kan samarbeide mer på tvers av særforeninger og lære av hverandre.

Statssekretær Wenche Westberg, i Landbruks- og matdepartementet åpnet Veterinærdagene med en tale der hun trakk frem veterinær kompetanse som svært viktig for å ha et bærekraftig landbruk i Norge. «Vi trenger deres kompetanse og vi trenger mange nok av dere!», sa Westberg under åpningen. Her sammen med Veterinærforeningens president David Persson.

Det var et bredt faglig program. Alt fra miljøberikelser til fisk, hvordan behandle kolikk hos hest i felt riktig, høyaktuelle problemstillinger rundt afrikansk svinepest, dyrevelferdsprogrammene på produksjonsdyr til klinisk patologi på smådyr. For anledningen var et pappvillsvin fraktet til Bergen, og står her sammen med deler av styret i Forening for veterinær samfunnsmedisin og programkomiteen for seksjonen veterinær samfunnsmedisin (Ole-Hermann Tronerud, Kristian Hoel, Gro Eliassen og Antonia Christiansen).

Takk til alle utstillere som bidrar til at det alltid var liv i pausene og som også bidrar med sponsorforedrag. Boehringer Ingelheim ble kåret til beste stand av deltakerne og NMBU Veterinærhøgskolen hadde igjen en morsom lek for deltakerne. I år var det sett halen på grisen.

Alle de fem kollegahjelperne var til stede og var godt synlige i sine flotte grønne hettegensere. De møtte deltakere og snakket om medlemsfordelen kollegahjelpen, en samtalepartner for medlemmer som står i en vanskelig situasjon. Her er Ingebjørg G. Fostad (t.v.) og Christine Rønning Kvam.

I år var det ekstra stas under festmiddagen da prisen Årets veterinær ble delt ut for første gang. En ydmyk Caroline Holtet mottok prisen for sitt arbeid for dyrevelferd og hjelp til økonomisk vanskeligstilte eiere og deres dyr ved Lisaklinikken Dyrebeskyttelsen Norge.

Ikke gå glipp av Veterinærdagene 2025 i Trondheim.

Hold av datoene: 12.-14. mars 2025!