Veterinærdagene 2024

Å møtes fysisk har stor verdi

Tekst og foto:
Steinar Tessem

Redaktør

Norsk veterinærtidsskrift

Både veterinærer og utstillere som deltok på årets Veterinærdager er skjønt enige om en ting: Det aller viktigste er å møte andre ansikt til ansikt.

Første gang på Veterinærdagene: Aprikos Medical AS, som tilbyr kirurgiske instrumenter og tilbehør, fikk gode tilbakemeldinger og ønsker å delta som utstiller igjen. Det forteller produktdirektør Saqib Raja, nr. tre fra venstre, her sammen med kollegene Omer Ahmed, Line Sortland og Robert Lyngmoe.

Deltatt siden 2003: Charlotte Hoffmann-Timmol, til venstre, leder for Norden og Baltikum, i Laboklin, som er et akkreditert spesialistlaboratorium for veterinærdiagnostikk, er veteran som utstiller. Her er hun sammen med Christine Dyrerud, landansvarlig for Laboklin i Norge, i midten, og veterinær Ingebjørg G. Fostad. Laboklin ønsker seg flere besøkende på standen og vil være på plass i 2025.

Hyggelig å treffe folk: Slik oppsummerer Leif Rønning årets møte. Han er en av tre veterinærer som eier og driver Bergen Smådyrklinikk. Han setter stor pris på å kunne diskutere saker bilateralt. Formatet på arrangementet mener han er bra.

Arena for å løse saker: Kombipraktiker Mette Lillebostad fra Tana i Finnmark bruker muligheten Veterinærdagene gir til å få løst saker hun er opptatt av sammen med Veterinærforeningen, Animalia og andre praktikere. Hun liker å kunne velge program og møte folk fra andre seksjoner.

Utvalgte deltagere bekrefter dette. Å snakke sammen, enten en til en, eller i grupper for å bli oppdatert om faglige spørsmål, dele erfaringer og utveksle synspunkter om alle sider av veterinærlivet, er det alle setter mest pris på ved Veterinærdagene.

De faglige programmene er et godt utgangspunkt for samtaler og refleksjon. Selv om det skal godt gjøres å treffe alle deltagerne 100 prosent hver gang med faglig innhold, er dette likevel kjernen for flertallet av deltagerne. Slik må det nødvendigvis bli.

Muligheten til å snakke med andre er den store fordelen med denne møteplassen. På årets Veterinærdager var det mulig å velge mellom nesten et halvt tusen kolleger og utstillere. Det er et godt utgangspunkt. Trolig er det grunnen til at mange velger å delta og at flere allerede har bestemt seg for å komme tilbake neste år.