Fagaktuelt

Veterinærenes klimaaksjon

Av
Thorbjørn Refsum

Innspurt i Veterinærenes klimaaksjon!

Veterinærenes klimaaksjon har pågått siden 11. desember, og avsluttes 31. januar.

Er du engasjert i klima- og naturspørsmål, og ikke har rukket å signere ennå – så gjør det nå på https://vetklima.no, før månedsskiftet!

Det viktigste er at du er enig i det overordnede, selv om du skulle finne punkter i oppropet eller begrunnelsen du ser annerledes på. Hvis du faktisk mener at vi som profesjon bør stå opp og rope et varsko om klima og naturødeleggelser, vær da med! Ulike politiske partier vil tilnærme seg løsninger på ulike måter. Hovedsaken er at de oppfatter hva vi mener om viktigheten av dette feltet! Jo flere vi er, jo sterkere er vi som felleskap. Vi vil overrekke signaturlista til Stortinget ved stortingspresidenten i løpet av februar.

Vi vil ellers takke alle for engasjement på ulike vis – deling, appeller, hilsener og stunts! Disse finner dere på FB-siden vår:
https://www.facebook.com/veterinarenesklimaaksjon

Så er selvfølgelig ikke klima- og naturutfordringene løst selv om vi snart er ferdige med aksjonen. Vi fortsetter på FB frem mot stortingsvalget. Vi håper på økt bevissthet og debatt fremover om de viktige utfordringene vi står overfor – også med hensyn til utøving av egen profesjon i praksis. Meld deg gjerne, om du kan tenke deg å bidra videre: info@vetklima.no. Er det grunnlag for det, så kan det være vi får til å konsolidere oss som forening, noe tilsvarende Legenes klimaaksjon.