Veterinærdagene 2023

Vel blåst!

De 465 påmeldte deltakerne og nærmere 40 utstillerfirmaene under Veterinærdagene 7.-9. juni i Trondheim gjennomførte i god stil. Her var det rom for faglige oppdateringer både i forelesningssalene og på utstillerstandene og møter med nye og kjente kolleger både ved spisebordet og utenom det fastsatte programmet. Til slutt fikk alle kjenne på fantastisk trøndervær. Alt i alt en vellykket og positiv opplevelse for samtlige som hadde valgt å delta på Veterinærdagene.

Tekst:
Steinar Tessem

Foto: Frauke Becher, Stein Istre Thoresen og Steinar Tessem

Sunn avl på hund og katt: Dette var temaet for panelrunden der deltagerne fra venstre Solveig Bugge Sveri, panelleder, Hilde Røssland, leder Smådyrpraktiserende veterinærers forening, Bente Akselsen, president i Veterinærforeningen, Vivian Helgesen Westby, Melhus dyreklinikk og Hege Kippenes Skogmo, NMBU Veterinærhøgskolen, snakket om et etisk standpunkt for sunn avl på hund og katt som Veterinærforeningen og NMBU Veterinærhøgskolen har utabeidet og som begge stiller seg bak. Panelet fastslo i tråd med det at ”Ingen dyr skal lide for sitt utseende, og at alle raser skal føle seg velkommen hos veterinær.» Dette høstet applaus i salen.

Foto: Frauke Becher

Arbeidsglede og kommunikasjon: –Som profesjon trenger vi å finne balansen, sa den nederlandske veterinæren Roeland Wessels da han foreleste om verktøy som veterinærer kan bruke får å oppnå god balanse mellom jobb og privatliv. – Dropp tanken på å bli den perfekte veterinær som oppfyller alle dyreeieres krav og forventninger, lær deg å si nei, var ett av hans konkrete råd.

Foto: Frauke Becher

Beste stand: Era BioCarbon AS fikk prisen for beste stand på årets Veterinærdager, tett fulgt av Animalia og Jan F. Andersen A/S. Her er Mireen Fikse og Terje Kokvik med blomster og diplom som synlige bevis på tildelingen. Juryen skriver i sin begrunnelse at «vinneren har en ren, enkel og lett synlig stand, med en stoppeffekt, tremodell av hund, som fungerer meget godt sammen med hovedbudskapet. Utformingen av standen og standpersonalets opptreden bidrar til å skape nysgjerrighet hos de besøkende.» Era BioCarbon AS produserer og selger biokarbonprodukter laget for økt dyrevelferd. Produksjonsmetoden er egenutviklet og produktene fremstilles i Bø i Telemark.

Foto: Frauke Becher

Deltakernes favorittstand: Prisen gikk i år til NMBU Veterinærhøgskolen, et meget populært valg. Fra venstre: Marielle Sæterhagen Angen, Caroline Marki Karlsen, Simen Foyn Nørstebø og Hanne Elisabeth Lunde. Vinneren i denne kategorien blir stemt frem av alle deltakerne på Veterinærdagene.

Foto: Frauke Becher

Takker for seg: Bjørn Thorsen, en trofast deltager på Veterinærdagene, blir pensjonist i sommer etter å ha jobbet siden tidlig ungdom i flere firmaer med salg av produkter og tjenester til veterinærer. Fra 2002 og frem til i dag har han vært ansatt i Jan F. Andersen A/S som driver salg av teknisk utstyr og instrumenter til veterinærmarkedet. — Service er enda viktigere enn før, fastslår Bjørn Thorsen.

Foto: Steinar Tessem

Møte mellom kunde og leverandør: Magnar Østerås fra Smådyrveterinær’n i Rissa her i ivrig samtale med Heidi Akselsen på standen til årets hovedsponsor, Akselsens Agenturer A/S.

Foto: Steinar Tessem

Ære og fortjeneste: Tidligere fagsjef i Veterinærforeningen i en årrekke, Ellef Blakstad (i midten), er tildelt æresmedlemskap i Veterinærforeningen for sin mangeårige innsats for foreningen og veterinærstanden. Her er han flankert av Trond A. Braseth og Torill Moseng, som begge er tildelt Veterinærforeningens fortjenstmedalje for sitt særlig fortjenstfulle virke i standens, foreningens og samfunnets interesse.

Foto: Frauke Becher

Takk til tillitsvalgte: Karl Lunde, t.v., takker av styremedlemmene Liv Marit Rørvik og Maria Melstokkå og styreleder Odd Tøsdal i Veterinærforeningens pensjonistforening for god innsats gjennom mange år. Karl Lunde er valgt til ny styreleder i Pensjonistforeningen.

Foto: Steinar Tessem

Travle dager: President Bente Akselsen var engasjert i mange fora under Veterinærdagene. Her fra tillitsvalgtkurset.

Foto: Steinar Tessem

Veterinær identitet: Halvor Paus’ (1923-2003) liv og virke som dyrlege, forfatter og identitetsskaper var temaet for ett av innslagene under tillitsvalgtkurset. Paus’ mangeårige venn og kollega, Nils Ole Baalsrud (t.v.), Paus’ datter Cathrine Paus og redaktør Steinar Tessem deltok i panelet.

Foto: Stein Istre Thoresen

Programutvalgene fortjener ros

Foto:
Steinar Tessem

Gode fagprogrammer er sentralt på Veterinærdagene. Derfor har de tillitsvalgte som deltar i programutvalgene for de fem fagseksjonene en viktig rolle. Det krever kunnskap om fagfeltene og kjennskap til medlemmenes behov for å komponere interessante fagprogrammer. Her er fem tillitsvalgte med ansvar for fagprogrammet, en fra hvert programutvalg:

Hilde Røssland
Smådyrpraktiserende veterinærers forening

Solveig Nygaard
Akvaveterinærenes forening

Lina Spangen
Hestepraktiserende veterinærers forening

Kristian Hoel
Forening for veterinær samfunnsmedisin

Regina Bock
Produksjonsdyrveterinærers forening