Fagaktuelt

Nytt fra smådyrpraktiserende veterinærers forening

SVF jobber som alltid aktivt, både med fremtidige kurs og med løpende prosjekter. To saker vi ønsker å løfte frem i øyeblikket er dyr som ankommer fra Ukraina og rettssaken i Oslo tingrett mellom Dyre-beskyttelsen, Norsk Kennel Klub og noen oppdrettere av cavalier king charles spaniel og engelsk bulldogg.

I saken om dyr fra Ukraina samarbeider SVF tett med Mattilsynet og Veterinærinstituttet. SVF bidrar gjennom å kommunisere med våre medlemmer, med å legge til rette for samarbeid og erfaringsutveksling mellom kjeder og med utarbeidelse av behandlingsprotokoller. Vi har også støttet de ukrainske delegatenes deltagelse på årets møte i den europeiske veterinærorganisasjon, FVE, økonomisk.

Dommen i Oslo tingrett har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt. Hilde Røssland og Birthe Toft fra styret har i etterkant deltatt på møte med et organ i EU-kommisjonen som jobber med dyrevelferd. Vi har også hatt et møte med advokatene til Dyrebeskyttelsen for en meningsutveksling og oppdatering rundt saken. SVF mener situasjonen hos en rekke raser er så kritisk at det er viktig, og riktig, å se på konkrete tiltak for å bedre situasjonen. SVF mener at en viktig nøkkel vil være å kreve en generell helseattest på avlsdyr i tillegg til de organspesifikke attestene vi nå utsteder. Vi har derfor laget en generell attest og jobber med å iverksette denne. Her er DyreID, som driver med identitetsmerking av dyr, en viktig samarbeidspartner.

På kursfronten gleder vi oss stort til gratiskurset i toksikologi 10. september med foreleser Bert Jan Reezigt. Kurset har vært flyttet flere ganger på grunn av pandemien, og nå gleder vi oss til endelig å gjennomføre. Her kan dere se frem til et matnyttig tema og en dyktig foreleser, så det er bare å holde av datoen!

Høstkurset i november er årets høydepunkt for SVF. Vi har i år fått med oss to dyktige forelesere i Bodil Koch og Benjamin Blacklock, som skal lære oss mer om nevrologiske lidelser og oftalmologi. Vi er klare for tre dager fylt med både faglig påfyll og en hel del moro. Helene Seljenes Dalum kommer for å oppdatere oss på hennes pågående forskning og lege Karin Rø vil snakke om stressmestring og egenomsorg. Vi gleder oss til å se mange av dere der.

Vi er som alltid interesserte i, og glade for, å høre fra medlemmene våre. Har du innspill til saker vi skal løfte frem, forslag til kurs eller andre tilbakemeldinger? Ta gjerne kontakt med oss, enten via e-post (svf@vetnett.no), på SVF-forumet på Facebook eller direkte med en av oss i styret.

Med hilsen
Styret, Smådyrpraktiserende veterinærers forening