Yrke og organisasjon

Karrieredag i regi av DNV-S og NMBU onsdag 13. september

Aksel Heggernes Njaa

Vara innland DNV-S

Generalsekretær Margrethe Brantsæter og veterinærstudent og vara innland i DNV-S, Aksel Heggernes Njaa, åpnet karrieredagen 2023.

Foto: Frauke Becher

Den 13. september var det endelig duket for DNV-S sin karrieredag igjen, etter et par år med lavt oppmøte og avlysninger på grunn av pandemi.

Karrieredagene ble tidligere arrangert i midten av august, den gangen slik at det foregikk én uke før oppstart av studie- og faddertid på Veterinærhøgskolen. Tidspunktet for arrangementet var begrunnet med at det skulle foregå i god tid før alle veterinærstudentene som ikke gikk i Oslo, måtte reise tilbake til sine respektive studiesteder. Problemet var imidlertid at mange studenter samt mulige foredragsholdere og sponsorer fortsatt hadde ferie på dette tidspunktet, og antallet deltakere pleide å være lavere enn ønsket. Med dette i bakhodet, ønsket vi å tenke nytt, og ambisjonen var å øke deltakerantall både på karrieredagen og det etterfølgende DNV-S årsmøtet.

Datoen 13. september ble satt, og med NMBU i ryggen kom lokale, påmelding og en rekke andre formaliteter i boks. Tiden fram til karrieredagen gikk med til å skaffe sponsorer og foredragsholdere til programmet. Ved påmeldingsfristen telte antallet påmeldte 185 personer, noe som var et stort steg opp fra tidligere år. Engasjementet blant de deltakende studentene var stort under foredragene, og det var gledelig å se at også studenter på yngre kull møtte opp i stort antall. Arrangementet var basert på interaksjon med sponsorer og enkelte andre aktører på stands i Hippocampus, med krydder i form av korte foredrag av veterinærer i ulike deler av bransjen, blant annet Ulrik Hansen fra Forsvaret og Trond Braseth fra PVF. Vi var så heldige å få inn Mattilsynet, AniCura, Aqua Kompetanse, Fredrikstad dyrehospital, EMPET, Storebrand, Evidensia og Veterinærinstituttet som sponsorer, i tillegg til disse sto også Veterinært bærekraftforum og NMBU på stand. Mange turer ble tatt til sponsorene for å grave etter informasjon til sponsorquizen, og mange stemte på beste stand, en pris som Aqua Kompetanse ved Vebjørn Woll til slutt vant. Da karrieredagsdelen var over var det duket for årsmøte i DNV-S, her ble det avlagt årsrapport og valgt inn nytt styre.

Etter årsmøtet ble det gratis pizza og øl for de påmeldte i et partytelt utenfor bikuben, og med det fine høstværet som vi var heldige å få ble dette en hyggelig og sosial avslutning på karrieredagen.

Arrangementet ble en stor suksess med tanke på deltakertall og engasjement, og vi håper å gjøre det enda større og bedre neste gang. Tusen takk til karrieredagskomiteen, deltakere, sponsorer, foredragsholdere og alle andre som bidro!