Yrke og organisasjon
Oslo Dyrlægeselskap:

125-åring setter søkelyset på veterinærenes yrkesetikk

Hvordan håndterer veterinærene sine faglige og etiske forpliktelser knyttet til dyrevelferd? Dette er ett av spørsmålene som blir stilt når Oslo Dyrlægeselskap (ODS) fyller 125 år og markerer dette med et jubileumsseminar 18. januar 2024.

Tekst og foto:
Steinar Tessem

Etikk: Veterinærenes yrkesetikk er tema når Oslo Dyrlægeselskap inviterer til jubileumsseminar i januar, sier Einar Rudi.

Profilerte fagpersoner med forskjellig syn på dyrehelsen i Norge deltar på seminaret.

– Utfordringene som veterinærer, dyreholdere og politikere står overfor vil bli drøftet, sier leder (praeses) for ODS, Einar Rudi.

Har veterinærene det nødvendige etiske kompass i forhold til dyrevelferd? Overlater vi (veterinærer) til politikere, interessegrupper og dyreeiere å forme holdninger til dyrevelferd? Er veterinærene aktive og synlige nok i denne debatten? Legger politikerne de rette rammebetingelsene for et forsvarlig dyrehold? Dette er spørsmål som tas opp.

Einar Rudi åpner seminaret sammen med Anne Storset, dekan ved NMBU Veterinærhøgskolen. Etter at veterinær Gudmund Holstad har holdt innledningsforedraget, er det paneldeltagernes tur. Ordstyrer og debattleder er Arne Hjeltnes, forfatter, næringslivsmann og programleder.

I forbindelse med 125-års jubileet blir det laget et jubileumsskrift. Her blir fagseminaret inkludert.

Påmelding til jubileumsseminar

Tid/sted:
Torsdag 18. januar 2024,
kl. 10.00 - 15.00 på Bikuben, NMBU Veterinærhøgskolen, Ås.

Deltakeravgift: kr 750,-.
Studenter kr 250,-.

Påmelding: Innen 10. januar 2024 til: Einar Rudi: e.rudi@vivelstad.no
til kontonummer: 5118.68.25156

Innbetaling av seminaravgift vil bekrefte påmeldingen.