Leder

Vår samfunnsrøst!

Bente Akselsen

President i Den norske veterinærforening

Som veterinærer kjenner vi utfordringene med dyrehelsen, samfunnsmedisinen og veterinærenes yrkesliv godt. Det er vi som vet hvor skoen trykker – og hva som skal til for å møte utfordringene i fag og yrkesliv. Derfor er det vi som kan og må påvirke politikk og samfunnsutvikling for å oppnå dette, til dyrenes, veterinærenes og samfunnets beste.

Nylig har Veterinærforeningen deltatt aktivt på Arendalsuka hvor vi hadde gode møter med politikere fra flere partier, og deltok i debatter. Arendalsuka er en viktig arena for å synliggjøre og aktivt kommunisere våre kjernesaker til relevante personer og miljøer. I år konsentrerte vi oss om temaene veterinærdekning, beredskap og dyrevelferd for alle dyr. I dette arbeidet hadde vi stort utbytte av rapporter og innspill vi tidligere har utarbeidet. I dette nummeret kan dere lese mer om våre innspill i debatter og politikermøter på Arendalsuka.

Politisk påvirkning handler ikke bare om å oppnå økte bevilgninger, det er også langsiktig arbeid for å fremme verdier og faget. Veterinærenes betydning for én-helse, beredskap, dyrevelferd og betydningen av å ha tjeneste-, familie- og sportsdyr i et samfunn - er viktig å få frem.

Veterinærforeningen er aktiv i politisk påvirkningsarbeid ikke bare i møter med politikere, men gjennom nettverksbygging med organisasjoner og samfunnsaktører, høringsinnspill og gjennom synlighet i ulike medier.

Veterinærforeningen er en liten organisasjon – og den eneste som arbeider aktivt med veterinærfaget og yrkeslivet til veterinærene. Synlighet er essensielt for politisk påvirkning. Derfor er medlemmenes engasjement svært viktig. I høst står møter og kurs i særforeninger og lokalforeninger for tur. Vi i Sentralstyret skal være til stede – motta viktige innspill og er klare for å diskutere saker som er viktige – både fag- og fagforeningssaker.

Ditt engasjement er viktig for vår samfunnsrøst!