Audun åpner klinikk
Jungeltelegrafen går om at Audun Kreyberg Husby (32) skal åpne dyreklinikk på Frysja i Oslo. Målet er at klinikken skal bli et hyggelig og mest mulig stressfritt sted.
Planlegging, tilrettelegging og bygging har tatt nesten ett år, noe lenger enn planlagt. At det koster å bygge klinikk hører med i diskusjonen om priser på veterinærtjenester. Noen fartsdumper i veien og en bratt læringskurve har det vært. Audun og broren Eirik gleder seg til å åpne en førstelinjeklinikk for dyr i området.
– Jeg vil se litt an hvor skoen trykker først og følge opp alle rollene, sier Audun.
Hans viktigste samarbeidspartner er tvillingbroren, Eirik. Han er elektriker, har økonomiutdanning fra Handelshøyskolen BI og er gjennom sitt entreprenørfirma prosjektleder for ferdigstilling av lokalet og medeier i klinikken. Med seg har de også veterinærkollega Per Christian Bjerke, som vil bli tilkalt ved behov. Tiden vil vise om det er aktuelt med ansettelser.
– Timingen er riktig. Vi er førstelinje. Vi blir på en måte som fastlegen er for hver enkelt i Norge. Er det spesielle undersøkelser eller alvorlige lidelser, vil vi henvise til et dyresykehus, sier Audun. Han har hatt møte med nærmeste store klinikk, Empet Storo Dyreklinikk, om å samarbeide.
Lokalet på 130 kvadratmeter har egne rom for undersøkelser, tannrens, sedering/innsovning og røntgen. Alle rom har vask, noe som gjør renhold enklere. Tvillingbrødrene diskuterte planløsning grundig, tegnet med kritt på gulvet og lagde flere skisser før utbyggingen startet. Resultatet har blitt en enkel innredning fri for unødvendige elementer. Romløsningen gjør det mulig å komme inn i alle rom, bortsett fra ett, uten å måtte gå om resepsjonen.
Pauserom, garderobe og dusj/WC er godt adskilt fra klinikken slik at det skal være mulig å slappe skikkelig av.
Audun er, i tillegg til å være utleid til klinikker, engasjert som prosjektmedarbeider i ISO- 9001, en sertifiseringsordning for smådyrveterinærvirksomheter i regi av Veterinærforeningen.
Den unge veterinæren er nå klar til å åpne egen klinikk.
– Jeg klør i fingrene etter å komme i gang, avslutter Audun.