Nytt fra Veterinærforeningen
Debatt om veterinærpriser
Veterinærforeningen mener det er viktig å være synlig i debatten om priser på veterinærtjenester. En viktig oppgave er å fortelle dyreeierne om tjenestetilbudet som finnes, hvilke muligheter avansert behandling gir og de prisforskjeller dette kan medføre. Veterinærforeningen er tydelig på at det er naturlig at prisene varierer.
Å gi dyreeiere gode forklaringer på hva de betaler for, samt peke på forhold som bidrar til forskjellige priser, er særlig viktig i en tid hvor mange opplever «dyrtid» og at priser generelt på tjenester i samfunnet er høyere enn for få år siden.
President i Veterinærforeningen, David Persson, fortalte på NRK Dagsnytt 18 (27. juni) om utviklingen når det gjelder behandling av hund og katt.
Persson sa at utviklingen i veterinærmedisin, spesielt for hund og katt, har vært enorm. Utviklingen i kompetanse og tjenestetilbud gjør det nå mulig å tilby samme behandling for familiedyr som til mennesker. Mange eiere ønsker spesialisert behandling for å beholde familiedyret lengre med god dyrevelferd. Dette er i dag oppnåelig for de som ønsker dette. Kostnader til både spesialisert etterutdanning av medarbeidere, utstyr og tilgjengelighet gjennom gode vakttilbud gjør at prisene for denne typen tjenester blir høyere.
Hilde Røssland, leder av Smådyrpraktiserende veterinærers forening, deltok på NRK Dagsrevyen (27. juni) der hun snakket om prisforskjeller og forklarte hvorfor det er naturlig at prisene varierer.
Veterinærforeningen vil bistå alle medlemmer som står i vanskelige prisdiskusjoner. På vår hjemmeside ligger det allerede Spørsmål og svar som gir nyttige tips hvis du blir kontaktet av media.
Har du innspill til hvordan Veterinærforeningen kan ivareta medlemmer og forslag til informasjon om priser på veterinærtjenester, er vi svært glad for tilbakemeldinger.
Kilde: Veterinærforeningens nettside, 28. juni 2024
Ber om innspill til mentorprosjektet
– Vi ønsker at veterinærer og studenter selv bidrar med innspill til Veterinærforeningens mentorprosjekt, slik at vi kan bygge den best mulige mentorordningen for dem, sier Hilde Wærp, prosjektleder for Mentorprosjektet.
Mentorprosjektet er nå godt i gang og målet er å få på plass en mentorordning som kan gi gode rammer for overføring av erfaring, trygghet og fagkompetanse mellom eksisterende praktikere og «nykommere» i distriktene.
– Vi ønsker nå innspill fra produksjonsdyrpraktikere og studenter for å bygge en så god mentorordning som mulig, sier Wærp.
Hun oppfordrer alle til å sette av 5-6 minutter på å besvare spørreundersøkelsene.
Det er en undersøkelse for produksjonsdyrpraktikere og en for studenter.
Begge undersøkelser er lagt ut her på Veterinærforeningens nettside.
Kilde: Veterinærforeningens nettside, 6. august 2024